40 Yaş Üstü İçin Güzellik Önerileri - Dr Gülfer İNCİ - İstanbul

40 yaşını tamamladıysanız, şimdiye kadar çok şey başarmış olmalısınız. Kariyeriniz, aşk hayatınız, sosyal yaşantınız, evliliğiniz veya çocuklarınız… Tüm yaşam deneyiminiz gurur verici olsa da cildinizdeki bazı belirtiler sizi rahatsız edebilir. Cilt kuruluğu, kırışıklık, donukluk veya akne! İyi haber şu ki, cilt bakımı sayesinde bu problemlerinizden kolayca kurtulabilir, taze, canlı, bakımlı ve güzel görünebilirsiniz. Yaşlanma karşıtı ve nemlendirici özellikli solüsyonlarla iyi bir cilt bakım rejimi uygulamak bile, hala genç durmanızı sağlayabilir! Bu yazıda, 40 yaş üstü kadınlar için cilt bakım tavsiyeleri hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

40 yaş üstü kadınlar için cilt bakım tavsiyeleri yazımızda şunu da belirtmeliyiz; sahte cilt bakım ürünlerinden, standartların dışında kalan bakım ve güzellik malzemelerinden kaçınmalısınız. Aksi halde cildinize zarar vermeniz yüksek ihtimaldir.

Cilt Kırışıklığını Gideren Doğal İpuçları

Kırışıksız ve sağlıklı görünen bir cilde sahip olmak, bir günde mümkün değildir. Bununla birlikte, harika bir cilde kavuşmak, adanmışlık ve bağlılık gerektirir. Parlak ve kırışıksız bir cilt için aşağıdaki önerileri uygulayabilirsiniz.

  • Yeterli meyve sebze tüketin: Organik olarak yetiştirilen tüm meyve ve sebzeler, kollajen üretimini artıran yeterli miktarda antioksidanlara sahiptir. Kollajen, kan damarlarının ve hücrelerin büyümesinden, cildinizin sağlam ve güçlü kalmasından sorumlu olan bir tür protein çeşididir.
  • Sigarayı bırakın: Sigara tüketimi, cildinizi besleyen ve oksijenlerle dolduran maddelerin hızlıca yok olmasına zemin hazırlar. Böylece, cilt lekeleri ve kırışıklıklarla başınız derde girebilir, sağlıksız görünebilirsiniz. Sigara kullanıyorsanız, bu alışkanlığınızdan vazgeçmeniz gerekir.
  • Yeterince Omega-3 alın: Omega-3 yağ asitleri, sağlık üzerinde benzersiz faydalar sunar. Aynı zamanda cilt üzerinde de oldukça etkilidir. Yeterli miktarda Omega-3 aldığınız zaman, cildiniz sıkı, parlak ve kırışıksız olacaktır. Omega-3, cildinizin nem dengesini sağlama konusunda da başarılıdır.
  • Güneş kremi kullanın: Cildinizin, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalması, cilt sarkmalarına, kırışıklığa ve cilt lekelerine yol açabilir. Yaz ve kış fark etmeksizin, dört mevsim boyunca güneş kremi kullanmayı ihmal etmemenizi öneririz.

     Düzenli aralıklarla doktorunuza danışınız.Cildinizin genç ve güzel görünmesi için gerekli tedavilere hekiminizle birlikte karar verin.